BLog bericht

De binnenboel

De beoogde metamorfose van ons boshuisje is weer een stap verder. De te groot uitgevallen zwarte en daardoor erg aanwezige bank is vervangen door een qua formaat en bekleding beter passend exemplaar. Ook de twee losse zware stoelen hebben plaatsgemaakt voor lichtere versies met als resultaat dat de woonkamer een stuk sfeervoller oogt. Het zomerboeket (van kunstbloemen) op de eettafel is vervangen door een herfstboeket.

Onder het motto ‘het zijn de kleine dingen die het doen’: bij het binnenkomen sta je meteen oog in oog met een eekhoorn, althans een foto ervan. Levende eekhoorns zijn er ook volop, maar die houden we buitenshuis. Elke ochtend als we aan het ontbijt zitten, hebben we uitzicht op de familieleden van Knabbel en Babbel die pelpinda’s komen

Elke ochtend ontbijtgasten in de tuin

shoppen in het speciale ‘voederstation’ aan de boom en verderop in de tuin worden begraven als wintervoorraad. Ze zijn makkelijk uit elkaar te houden: de een is roder, de ander zwarter en de pluimstaarten zijn niet allemaal even groot. Overigens wordt ook het vogelhuisje druk bezocht door o.a. roodborstjes, vinken, merels, boomklevers en huismussen die we thuis in Alphen aan den Rijn eigenlijk nooit meer zien. Daarnaast zijn er geregelde voorbijgangers zoals een roodbonte specht en een konijn.

We hebben ook nog met een aannemer onze wensen voor de badkamer en de hoofdslaapkamer doorgenomen. We willen de wat krappe douchecabine vervangen door een inloopdouche en vloerverwarming. Over de volle lengte van de slaapkamer bevindt zich een mooie, maar ruimtevretende kastenwand. Door die kleiner te maken, wordt het allemaal wat comfortabeler en komt er plek voor een tv. Verder hebben we rolgordijnen en raamhorren besteld en dan is het bijna helemaal naar ons zin. Alleen moeten we de winterschilder nog regelen om de erg witte wanden een wat warmere tint te geven.

Tussen de mooie wandelingen door (waaraan aparte blogs zijn gewijd) hebben we het schuurtje en de tuinbank in de lak gezet zodat ze de winter goed kunnen doorstaan. Wordt vervolgd.

Zo was het…
En zo is het nu.

Een verblijf in ons boshuisje kun je hier reserveren.

Toe aan rust?

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer online