BLog bericht

De eerste keer

Het is een zonnige zondag 22 november als we voor de eerste keer de sleutel van ons boshuisje in handen hebben. Bij de receptie worden we vriendelijk welkom geheten en ontvangen we een praktisch welkomstpakketje met o.a. koffie, thee etc. Hoewel de thermostaat op 18 graden staat is het behaaglijk. Het voordeel van hout dat afhankelijk van het seizoen de warmte dan wel de kou buiten houdt. Ook handig: er is een eigen parkeerplaats bij het huisje dus geen gesleep met de koffer en de krat met keukenvoorraad.

Na een eerste rondgang leggen we een lijstje aan van dingen die we willen veranderen. Op korte termijn willen we de saaie wanddecoraties in de woonkamer en de slaapkamers vervangen voor natuurfoto’s die op de Veluwe zijn gemaakt, afgedrukt op canvas. Ook de grote klok zal er aan moeten geloven, net als drie vazen met onbestemde decoratief bedoelde inhoud. Ook zal de inbouwmagnetron vervangen worden door een combi. Dan kan de losse combimagnetron die het halve werkblad in de keuken in beslag neemt weg. Gezien de steeds warmere zomers kan een airco geen kwaad; niet duurzaam maar wel aangenaam. Ook de verlichting kan sfeervoller. Prettig is de hoeveelheid kastruimte.

Jammer genoeg kunnen we vanwege de coronamaatregelen niet uit eten, maar het restaurant van De Scheleberg heeft een uitgebreid afhaalmenu. De eerste maaltijd in ons boshuisje en de meegenomen fles wijn smaken prima. De douche werkt prima: krachtige straal en lekker warm. Als het licht in de slaapkamer uitgaat valt pas goed op hoe aardedonker het is. En stil.

Na een prima nachtrust en te hebben ontbeten met uitzicht op een rondhuppelend konijn is het tijd om het park te verkennen. Het is ruim opgezet met veel groen en waterpartijen. Bij het hoofdgebouw bevindt zich het zwembad met ligweide en snackbar, een kleine speeltuin, een trapveldje en een tennisbaan. Bij de receptie zijn fietsen te huren en kan een bezoek aan het binnenzwembad van het nabijgelegen zusterpark ’t Gelloo worden geregeld. Voor de deur is een ‘minishop’.

De eerste 24 uur bevestigen dat we een goede keuze hebben gemaakt. Tijd om de verdere omgeving te verkennen.

Toe aan rust?

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer online