Landgoed de scheleberg

Ons huisje staat op landgoed de Scheleberg

Het landgoed is vernoemd naar een heuvel ten oosten van Lunteren. In de jaren ’30 van de vorige eeuw werden op het terrein door het ministerie van Sociale Zaken en de vakbeweging kampen voor jongeren en werklozen georganiseerd. In 1936 werd een stenen kamphuis gebouwd. Na de oorlog ontwikkelde het kamp zich geleidelijk aan van camping tot bungalowpark en conferentieoord met hotel. In 1984 werd het landgoed door TopParken overgenomen van vakbond FNV.

Dat De Scheleberg een eigen karakter heeft maakt de poort, de lommerrijke oprijlaan en de vijver met daarachter het hoofdgebouw (receptie, restaurant en hotel) duidelijk. De voorzieningen zijn afgestemd op gasten die van natuur en rust houden. Op warme dagen is het – na een lange wandeling of fietstocht – prima op adem komen op de ligweide met comfortabele ligbedden naast het (verwarmde) zwembad. Drankjes en lichte maaltijden zijn verkrijgbaar bij de snackbar. Voor een uitgebreidere lunch en het diner kan men terecht in het restaurant met groot buitenterras. Hier kan men ’s morgens ook versgebakken broodjes halen.

Er is een speeltuin, een trapveldje, een tennisbaan en een manege. Bij de receptie is een minishop. Gasten van De Scheleberg kunnen ook gebruikmaken van de voorzieningen in het nabijgelegen Recreatiepark ’t Gelloo met binnen- en buitenzwembad, indoor- en outdoor speeltuin, restaurant etc.

Toe aan rust?

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer online