BLog bericht

Lunteren verkennen

Tijd om Lunteren te verkennen. Met de auto is het via de Immenweg, Hessenweg en Bosweg nog geen tien minuten. Op de fiets doet je er een kwartier over. Maar je kunt er ook een mooie wandeling van maken. Sla bij de ingang van De Scheleberg rechtsaf en ga bij de eerste driesprong schuin naar links. Steek de Hessenweg over  langs knooppuntpaaltje 53 en ga bij 14 rechtsaf het Lunterense Buurtbosch in naar 13, 8 en 9. Je passeert de uitkijktoren De Koepel en gaat richting 11 en vandaar naar 3. Je loopt langs een eendenvijver die met schrikdraad wordt beveiligd tegen hongerige vossen. Op weg naar knooppunt 2 steek je de spoorlijn over van de Valleilijn (Ede/Wageningen-Amersfoort).

Lunteren telt 13.000 inwoners. Dat aantal kan in de zomer oplopen tot 40.000. Dat verklaart het verrassend uitgebreide en gevarieerde winkelaanbod. Naast verswinkels vind je er een Hema en een Blokker en meerdere supermarkten. De meeste winkels tref je in de gezellige, autovrije Dorpsstraat. Op zondag zijn de winkels gesloten. Bij bakkerij Van Voorthuizen halen we een cappucino met verse broodjes. Het is coronatijd dus we zoeken buiten een plekje op met uitzicht op het beeld van het Lunters Vrouwtje, de muziektent en twee restaurants: de Verrassing en de Lunterse Beek. Op het Wilbrinkplein bevindt zich – tegenover de ingang van AH – een geldautomaat.

Hoewel al laat november is het lenteachtig. De weg terug gaat langs de knooppunten 1, 2 en 3. Daar gaan we aan de linkerkant van de Bosweg het bos in langs 4 en 5 om weer op de Bosweg uit te komen, vlakbij hotel-restaurant De Lunterse Boer. Bij 6 ga je rechtsaf het bos in naar 8 en 13. Bij 14 linksaf naar 53 en je bent weer terug bij De Scheleberg.

Toe aan rust?

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer online