BLog bericht

Onder een witte deken

De Veluwe ligt er deze zaterdag, toegedekt onder een dikke deken sneeuw, schitterend bij. Half Nederland bindt dit weekend de schaatsen onder, dat betekent dat de bossen niet overlopen zullen worden, zoals de laatste tijd vanwege de lockdown vaak is gebeurd. Wij kiezen voor het grotere rondje door het omheinde natuurgebied Wekeromse Zand, waarvan de toegang een goed kwartier lopen van ons Boshuisje ligt.

Het is makkelijk wandelen over de lekker droge sneeuw. Wat ons met het oog op de lage temperatuur van pas komt, is het poolondergoed dat we hebben overgehouden aan een winters bezoek aan het noorden van Canada om ijsberen te spotten bij Churchill aan de Hudson Bay. De Veluwe heeft overigens zijn eigen Big 5! Pootafdrukken in de sneeuw verraden hoe veel wild er in dit gebied leeft.

Een drinkpoel langs de route waar zich nog wel eens een ree of vos laat zien, is dichtgevroren. Een moeder geeft er nu haar kinderen schaatsles. Op wat anders een  grote zandvlakte is, zijn fel gekleurde stipjes te zien. Dichterbij gekomen blijken het langlaufers. In het bos zijn het de stuwwallen die een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op sleetjesrijders.

Als de zon dan ook nog eens zo uitbundig straalt als deze dagen is het mislopen van onze jaarlijkse winterwandelweek in Oostenrijk een stuk dragelijker. Zelfs voor Sachertorte, Apfelstrudel of Mohnkuchen hoef je de grens niet over, dankzij de Wiener Konditorei aan de Korte Poten in Den Haag, maar dat geheel terzijde.

Klik hier om ons boshuisje te reserveren.

Toe aan rust?

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer online