BLog bericht

Zoektocht eindigt in Lunteren

En opeens kon er niet meer worden gevlogen, dus geplande vakanties geannuleerd. In plaats van een wandelvakantie in Noorwegen en chillen op Bonaire werd het de Veluwe en de Meinweg. De coronacrisis zette ons, zoals veel anderen, tot nadenken. Waarom altijd maar alsof het de grootste vanzelfsprekendheid is een ver-weg-vakantie? Het is slecht voor het milieu, het is duur en levert – naast waardevolle nieuwe indrukken – toch altijd ook wel wat stress op.

Weg in eigen land kan, zo hebben we dit jaar ondervonden, inderdaad lekker zijn. We logeerden bij hotel De Lunterse Boer in Lunteren. Op een van onze lange wandelingen door de bossen, over de hei en langs zandverstuivingen diende zich spontaan de vraag aan: zullen we op zoek gaan naar een vakantiehuisje? Een beetje rondkijken kan geen kwaad, zo begon het.

Surfend langs Funda.nl en Jaap.nl kwamen tientallen, zo niet honderden te koop staande recreatiewoningen voorbij. Te veel om door de bomen het bos te kunnen ontwaren. Beter eerst een ‘programma van eisen’ opstellen. Dat het de Veluwe, vanwege de aanrijtijd bij voorkeur aan de westzijde, zou worden stond bij voorbaat vast. Andere criteria: op loopafstand van bos en heide, comfortabel, privacy, geen pretpark, maar wel een aantal basisvoorzieningen zoals een restaurant en dichtbij een dorp met een redelijke winkelstand. En dan was er nog de wens dat het van (echt) hout zou zijn.

Zelfs met dat lijstje was de keuze te over. Wat al snel opviel dat veel nog maar net in de verkoop staande woningen soms binnen een etmaal onder bod waren. Toch lukte het een selectie te maken van huizen die we met eigen ogen wilden zien. Zo maakten we op een dag een toer van Ermelo via Beekbergen en Lunteren naar Putten. Bij de een was de omgeving perfect, maar stonden de huisjes te dicht op elkaar, een ander grensde aan een speeltuin en bij een derde was de A50 hoorbaar aanwezig. Een optie die ook nog voorbijkwam: een stukje grond huren of kopen en een huis uit een brochure bestellen.

Zijn we misschien te veeleisend? Moeten we de prijsgrens hoger leggen? We surfden wekenlang fanatiek door totdat ons oog viel op een houten ‘Fins chalet’ met alles erop eraan. Even buiten Lunteren – dat we al een beetje kenden – op het Landgoed De Scheleberg; een ruim opgezet bosrijk park waar natuur en rust centraal staan. Een bezichtiging was snel geregeld en nog sneller waren we verkocht; zeker toen een eekhoorn poolshoogte kwam nemen. Het was precies wat we zochten. Een dag later was de koop beklonken. Vandaag 18 november was de overdracht en volgende week gaan we ons boshuisje inwijden (zie de volgende blog).

Omdat we nog ons werk hebben zullen we er de eerstkomende jaren niet meer dan af en toe een weekje verblijven. Reden waarom wij ons boshuisje voorlopig via het reserveringssysteem van TopParken graag delen met andere natuur-, wandel- en fietsliefhebbers. Voor beschikbaarheid en reserveren klikt u hier.

Toe aan rust?

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer online